miercuri, 4 aprilie 2012

Cateva sfaturi pentru o viata sanantoasa

         Starea ta generala este una mereu de epuizare ? Probabil ca iti simti tot mai des corpul greu si obosit ? Vrei sa iti transformi aceasta stare intr-una plina de energie ? Atunci ar trebui sa-ti schimbi putin regimul de viata pe care il traiesti zilnic si sa urmezi cateva sfaturi benefice pentru a readuce in viata ta acea pofta de viata si stare de foarte bine !

1. Asigura-te ca ii oferi corpului tau cantitatea de lichide necesara !
Cu totii stim ca apa se afla prezenta in corpul nostru in proportie de 60% - 80% . Atunci cand aceasta scade sub aceasta limita corpul ne atentioneaza manifestand senzatia de sete . Daca vrem sa socotim cantitatea de lichide necesara zilnic pentru a ne simti mereu hidratati , ar trebui sa excludem lichide precum cafeaua, ceaiul , sucurile, alcoolul, supele sau apa carbogazoasa. Aceste conduc mai degraba la deshidrateaza corpului si cauzeaza o pierdere a rezervelor de apa din organism . Cantitatea optima variaza in functie de greutatea corpului fiecarei persoane , insa o regula buna spune ca aceasta ar trebui sa fie in jur de 2,5 litri zilnic .
2. Spalati-va pe maini cat mai des . O igiena ireprosabila a mainilor, undeva in medie 4 spalari pe zi va permite sa contactati cu 25% mai putine guturaiuri si cu 50% mai putine gastroenterite, comparativ cu persoanele care nu pun atata de mult aceent pe o astfel de iginea spalandu-se pe maini o singura data pe zi .

3. Nu neglijati consumul de ciocolata . In urma unor studii ale prestigiosului "British Medical Journal" , realizate pe circa 8000 de subiecti , s-a demonstrat ca cei cu un consum modest de ciocolata si cand spun aceasta ma refer la 1-3 tablete pe luna , riscul mortalitatii este mai scazut cu 36% comparativ cu acele persoane care aleg sa excluda ciocolata complet din viata lor . 

4. Reduceti cantitatea de carne consumata zilnic . Optati mereu pentru acel consum de carne provenit de la animale crescute in conditii biologice in medii propice unei dezvoltari sanatoase , in detrimentul acelora crescute fortat si hranite cu diverse substante pentru accelerarea procesului de dezvoltare . Puteti alege de altfel consumul de soia ca inlocuitor al carnii . Ca si garnituri alaturate consumului de carne evitati pe cat se poate cartofii sau pastele fainoase axandu-va pe legume , orez sau salate . 

5. Nu renuntati la miscare ! NICIODATA !!!  Faceti sport , sport si iarasi sport . Miscarea este esentiala pentru un regim de viata cat mai ferit de bolile cronice.  Incercati sa faceti exercitii fizice chiar si pentru 8-10 minute pe zi minim . Acestea va vor oferi doar avantaje : veti crea o masa musculara si astfel preveniti osteoporoza .Mai multa masa musculara inseamna imbunatatirea calitatii vietii , netezirea pielii , reducerea riscului de accidente cardiovasculare si alte boli respiratorii si bineinteles sanatatea orgnismului .  
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu