luni, 7 mai 2012

Si totusi , si grasimile au rolul lor




            In dieta unui sportiv se pune accentul pe aportul mare de carbo-hidrati, astfel este nevoie de doar 30% grasimi pentru consumul de energie. Daca atunci cand activitatea este intensa  carbohidratii sunt consumati mai rapid, muschii prefera grasimea drept combustibil în timpul exercitiilor usoare. Rezistenta organismului poate fi crescuta de aportul ridicat de carbohidrati, însa  numai cu pretul unei diete consistente. Daca în alimentatie  sunt adaugate grasimi creste de doua ori aportul energetic, fara ca mult volumul alimentar sa fie marit. Grasimile polinesaturate care provin din pestele gras  si grasimile mononesaturate care provin din din uleiul de masline  sunt mai sanatoase decât cele saturate (cele din brânza, unt si carne) si decât acizii trans (din margarine). Uleiul de masline  este bogat în grasimi mononesaturate si ajuta la normalizarea glicemiei.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu