luni, 7 mai 2012

Un plus pentru rezistenta. Amidonul


       Carbohidratii  adica amidonul si zaharurile prezente din abundenta în alimente vegetale cum ar fi fructele, legumele, leguminoasele si cerealele reprezinta  adevarate surse de energie fizica. Expertii  recomanda ca procentul alimentelor  furnizoare de calorii sa fie de cel putin 50% carbohidrati cu conditia ca majoritatea sa fie amidon si nu zahar adaugat, sub 35% grasimi si 10-15% proteine. Atunci când zaharurile sunt consumate sub forma de fructe, ele dau energie si, de asemenea, pretioase vitamine, minerale si fibre.  In schimb, zaharul rafinat da doar  energie dar nu si nutrienti, motiv pentru care se spune ca are „calorii goale". Este mult mai sanatos ca necesarul de zahar sa fie obtinut din fructe si sucuri de fructe preparate in casa.  Binecunoscute furnizoare de energie sunt si  alimentele care contin amidon,  în principal pastele, orezul, cartofii si pâinea.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu