Carbohidratii adica amidonul si zaharurile prezente din
abundenta în alimente vegetale cum ar fi fructele, legumele, leguminoasele si
cerealele reprezinta adevarate surse de
energie fizica. Expertii recomanda ca procentul
alimentelor furnizoare de calorii sa fie
de cel putin 50% carbohidrati cu conditia ca majoritatea sa fie amidon si nu
zahar adaugat, sub 35% grasimi si 10-15% proteine. Atunci când zaharurile sunt
consumate sub forma de fructe, ele dau energie si, de asemenea, pretioase
vitamine, minerale si fibre. In schimb,
zaharul rafinat da doar energie dar nu
si nutrienti, motiv pentru care se spune ca are „calorii goale". Este mult
mai sanatos ca necesarul de zahar sa fie obtinut din fructe si sucuri de fructe
preparate in casa. Binecunoscute
furnizoare de energie sunt si alimentele
care contin amidon, în principal
pastele, orezul, cartofii si pâinea.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu